Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Više o upotrebi kolačića pročitajte ovdje. Sve informacije o zaštiti osobnih podataka pročitajte ovdje.
FOOD REVOLUTIN DAY
U subotu, 30. travnja 2022. godine, učenici i profesori naše škole obilježili su Food Revoution Day velikom promocijom na varaždinskoj tržnici.
Food Revolution Day je projekt koji naša škola provodi u suradnji s Hrvatskim akademskim centrom primijenjenog nutricionizma od 2017. godine, a tema ovogodišnjeg događaja bila je „ Održivost u gastronomiji“. Voditeljica projekta, profesorica Karmen Kokot i učenice 2. E razreda, Elena Blažunaj, Dorotea Habulan, Petra Rutić i Ana Šantalab privukle su veliku pozornost pripremom zdravih obroka od sirovog voća i povrća uz pregršt savjeta i dobrih recepata. Nakon finog i zdravog obroka naši sugrađani uputili su se do klupe sa savjetima o ekološkom uzgoju hrane koje su im dali naši ekološki tehničari, učenici 4.B razreda, Josipa Hokman, Ena Žugec, Uršula Sopić i Benjamin Novak s profesoricama Petrom Novak Mlinarić i Tamarom Tkalec – Car. Veselo je bilo i uz eko kviz u kojem su profesorice Novak Mlinarić i Tkalec -Car provjerile znanja naših sugrađana o ekološkim temama, a vrsni znalci za nagradu su dobili ekološke, platnene vrećice.
Uz pregršt smijeha, zabave i dobre i zdrave hrane pokazali smo kako se može zdravo živjeti u skladu s prirodom.